Myresjö/ Vetlanda FK

Referat: Waggeryds IK U - Myresjö/ Vetlanda FK

Återigen är det Myresjö/Vetlanda som står på andra halvplanen.
Ett lag som alltid är svårslagna och dagens match blev likaledes.
Första halvlek började bra. Vi spelade en fin fotboll med mycke kortpassninggsspel och vi höll bollen inom laget med stort tålamod.
Vi skapade 4-5 bra målchanser men gästernas målvakt storspelade och såg till att hålla nollan intakt.
Trots övertaget så står det 0-1 i halvlek.
I andra bytte vi in samtliga avbytare ( helt enligt planerna) och det blev lite för många på en gång. Gästerna tar över och håller bollen inom laget och vi får jaga boll. Tobbe i målet fick göra ett par svettiga räddningar bl a ett skott uppe i ena krysset
Vi kämpar på och sista 10 minuterna trycker vi på ordentligt. På flera minuters övertid rivs Albin ner i straffområdet och Kebede lurar målvakten och straffen sitter hur säkert som helst i mål.
Idag är vi ledare väldigt nöjda med vårt tålamod, vi rullar boll på ett lugnt och tryggt sätt och skapar också ett gäng bra målchanser, framförallt i första halvlek.
Med tanke på vårt sena kvitteringsmål så är vi också nöjda med en poäng. Det är inte så ofta vi lurar Myresjö på poäng.
Många får plus men vi vill ge ungdomarna Mateo och Ludde J en extra ros för sitt eminenta yttermittspel.